MEGASTORE IN VERF EN BEHANG - ENORME VOORRAAD - LAGE PRIJZEN
Bel voor Advies? 0172 533 276 WhatsApp 06 213 030 54

Verschillende Houtvulmiddelen voor Jouw Klus

  • Geplaatst op
Verschillende Houtvulmiddelen voor Jouw Klus

Verschillende Houtvulmiddelen voor Jouw Klus

Hout kan op verschillende manieren gevuld worden, afhankelijk van de vereiste laagdikte en de locatie van de toepassing (binnen of buiten). In dit blog bespreken we de diverse opties voor het vullen van hout.

 

1K Plamuur

Plamuur is een van de meest gebruikte vulmiddelen voor hout. Het is ideaal voor het wegwerken van nerven, kleine oneffenheden en gaatjes, en zorgt voor een glad resultaat. Welke plamuur je nodig hebt, hangt af van de grootte en diepte van de te vullen gaatjes. Bolivia plamuren kunnen tot een laagdikte van 1 cm aangebracht worden. Voor diepere vullingen is plamuur minder geschikt.

 

Houtvulmiddel

Naast plamuur kun je voor het vullen van kleine oneffenheden en gaatjes ook een pasta of houtvulmiddel uit een tube gebruiken. Bolivia Houtvulmiddel is een waterbasis vulmiddel dat eenvoudig aan te brengen is en tot maximaal 5 mm dikte gebruikt kan worden.

 

Reparatiepasta

Voor het vullen van grote scheuren, gaten en barsten is Bolivia reparatiepasta lichtgewicht ideaal. Deze pasta krimpt niet en barst niet. Na ongeveer 10 minuten kan de reparatiepasta overschilderd worden met verf op water- of solventbasis, wat het perfect maakt voor bijvoorbeeld kieren tussen wandpanelen. De pasta kan tot maximaal 50 mm dik aangebracht worden, maar het beste resultaat bereik je bij lagen van 4 tot 25 mm.

 

2 Componenten Vulpasta op Basis van Polyester

2-componenten vulpasta's bieden een zeer duurzaam resultaat. Ze zijn beschikbaar in verschillende varianten, zoals Renovatiepasta, een snelhardende pasta op basis van asbestvrije polyester, geschikt voor kleine gaten en scheuren tot 1 cm dikte. Voor grotere gaten kun je Bolivia Polyester Vulpasta gebruiken, die tot 10 cm dik aangebracht kan worden zonder scheurvorming.

 

2K Epoxy Houtvullers

Voor het vullen van grotere gaten en scheuren en voor het herstellen van houtrot, is een 2-componenten epoxy houtvuller de beste keuze. Deze vullers blijven elastisch na uitharding en scheuren niet, wat belangrijk is omdat hout blijft uitzetten en krimpen. Epoxy houtvuller is geschikt voor buiten en ideaal voor het repareren van door houtrot aangetaste constructies. Voor kleinere gaten van 2 mm tot 1 cm gebruik je de 30 minuten variant. Voor dikkere lagen vanaf 1 cm gebruik je de 4 uur houtvuller. Voor grote gaten tot wel 20 cm dik is de 8 uur houtvuller perfect.

 

Conclusie

Bij het kiezen van het juiste vulmiddel voor jouw houtproject, is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke vereisten van de klus. Of je nu kleine gaatjes, diepe scheuren of houtrot moet herstellen, Bolivia biedt een breed scala aan producten die aan jouw behoeften voldoen.