MEGASTORE IN VERF EN BEHANG - ENORME VOORRAAD - LAGE PRIJZEN
Bel voor Advies? 0172 533 276 WhatsApp 06 213 030 54

Hoe Bewaar Je Kwasten en Rollers Voor de Volgende Schildersessie?

  • Geplaatst op
  • Door Mike Kalksma
Hoe Bewaar Je Kwasten en Rollers Voor de Volgende Schildersessie?

Wanneer je een schilderklus hebt afgerond maar de volgende dag verder wilt gaan, is het belangrijk om je kwasten en rollers op de juiste manier te bewaren. Hier volgt een handige gids over hoe je dit het beste kunt doen:

Kwasten Bewaren Stappenplan:

Verwijder Overtollige Verf: Haal zoveel mogelijk verf van de kwast door deze langs de rand van het blik te halen.
Luchtdicht Verpakken: Wikkel de kwast in plastic zakken of aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat je de kwast de volgende dag direct kunt gebruiken zonder deze uitgebreid te reinigen.
Volledig Schoonmaken: Na de laatste verflaag herhaal je stap 1, reinig de kwast verder en was deze na met groene zeep. Berg de kwast stofvrij op.
Kwast Bewaren in Water: Voor kortere pauzes tussen schildersessies kun je de kwast ook bewaren in een pot met schoon water. Zorg ervoor dat de haren volledig onder water staan om te voorkomen dat de kwast hard wordt.

Kwasten Bewaren voor Langere Tijd:

Droog Opbergen: Maak de kwasten grondig schoon, was ze na met groene zeep, en berg ze stofvrij op in een plastic zak. Houd de haren in goede vorm.
Bewaren in Olie: Verwijder zoveel mogelijk verf en bewaar de kwast in een pot met rauwe lijnolie. Hierdoor blijft de kwast voor langere tijd bruikbaar.
Bewaren in Gel: Verwijder overtollige verf en bewaar de kwast in een pot met kwastengel. Veeg de gel uit de kwast voor gebruik.
Bewaren in Kwastenpot: Bewaar de kwasten in terpentine of wasbenzine in een goed afgesloten kwastenpot om te voorkomen dat ze hard worden. Niet geschikt voor kwasten met watergedragen verf.
Niet Adviseren: Kwasten Bewaren in de Diepvries: Hoewel sommigen dit doen, raden we het niet aan. Er zijn effectievere methoden om kwasten te bewaren.

 

Rollers Bewaren:

Bewaren in Verf: Voor muurverfrollers is het handig om ze te bewaren in de verf zelf. Sluit de veremmer goed om velvorming te voorkomen.
Zonder Verf Bewaren: Maak de roller schoon door verf te verwijderen en wikkel deze luchtdicht in aluminiumfolie of een plastic zak voor korte pauzes.

Rollers Bewaren voor Langere Tijd:

Grondig Reinigen: Schraap zoveel mogelijk verf weg en reinig de roller met een mild schoonmaakmiddel. Laat de roller drogen en bewaar deze stofvrij voor toekomstig gebruik.

Met deze handige tips blijven je kwasten en rollers in topconditie, klaar voor het volgende schilderproject.