MEGASTORE IN VERF EN BEHANG - ENORME VOORRAAD - LAGE PRIJZEN
Bel voor Advies? 0172 533 276 WhatsApp 06 213 030 54

Plafond Streeploos Schilderen

  • Geplaatst op
  • Door Mike Kalksma
Plafond Streeploos Schilderen

Je plafond schilderen is een lastige klus. Maar met de juiste voorbereiding, tips en juiste techniek is dit zeker goed te doen.

Je plafond schilderen is een lastige klus. Maar met de juiste voorbereiding, tips en juiste techniek is dit zeker goed te doen.

Je plafond in een kleur?

De kleur waarin je je plafond verft, is bepalend voor de look & feel van je ruimte:

Een ruimte lijkt hoger als je het plafond in een lichtere kleur schildert dan de muren. Een plafond oogt sowieso grijzer dan de muren, omdat er geen rechtstreeks licht op schijnt.

Je plafond in een donkere kleur schilderen is dus een ideale oplossing als je je plafond veel te hoog vindt. Hierdoor ‘verlaagt’ de ruimte en ogen de wanden breder.

Als je zowel de muren als het plafond in dezelfde kleur schildert, krijg je een zogenaamd ‘boxeffect’: een eenkleurige doos. Leuk voor kleine ruimtes maar niet voor grotere vertrekken, doordat je het dieptezicht wegneemt.

Een houten plafond schilderen is een snelle oplossing als je niet van een landelijke sfeer houdt. Schilder in een off white voor een luchtiger en licht resultaat.

Kies voor kwalitatief goed verfmateriaal en de juiste omstandigheden

  1. Indien nodig plafond eerst schoonmaken met een verfreiniger
  2. Nieuw gestucte en /of zuigende muren en plafonds eerst voorzien van een voorstrijk
  3. Een temperatuur van 15°C is ideaal. Dan droogt de verf namelijk niet te snel. Zet de verwarming daarom uit en zorg ervoor dat er geen tocht is. Is de temperatuur toch te hoog, zet dan een paar emmers water in de kamer om de luchtvochtigheid te verhogen. De verf zal hierdoor trager drogen.
  4. Schilder je plafonds zoveel mogelijk bij daglicht.
  5. Verf zoveel mogelijk weg van de lichtbron. Begin dus het liefst bij het raam en schuif stelselmatig op naar de andere kant van de kamer.
  6. Gebruik een muurverf met een lange open tijd (indien nodig verf aanpassen met toevoeging). Als je al andere latex hebt gekocht, kun je ook een drogingsvertrager toevoegen aan je latex. Een drogingsvertrager zorgt voor een zogenaamde langere opentijd. Je hebt dus langer de tijd om in de latex te rollen zonder dat deze gelijk droogt of in de spacklaag wordt gezogen. Een goede droogvertrager is  van Avis of Owatrol.
  7. Gebruik de juiste verfroller en verfkwast. Bij een glad plafond gebruik dan de contractor verfroller met een kort harige vacht en bij een ruw plafond een roller met een wat langere haren.
  8. Te veel door rollen of kwasten (als je de verf aanbrengt blijf niet te lang in de verf rollen of kwasten, zet op en rol 1 maal door)