MEGASTORE IN VERF EN BEHANG - ENORME VOORRAAD - LAGE PRIJZEN

Syntrex - Maling Woodprotection Carboleum Bruin 20 Liter

Maling Belgische Carboleum Bruin is op basis van bitumen en wordt toegepast op zowel onbehandeld, als ook op ruw en fijn bezaagd hout

€169,95 €147,95
€122,27 Excl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad 4
Voor 16.00 besteld vandaag verzonden, indien niet beschikbaar maar wel bestelbaar levertijd 2-3 werkdagen

Gratis verzenden in NL vanaf € 75,-
Voor 16.00 uur besteld vandaag verzonden
Advies nodig: Bel 0172 533 276

Syntrex - Maling Belgische Carboleum Bruin

Maling Belgische Carboleum Bruin is op basis van bitumen en wordt toegepast op zowel onbehandeld, als ook op ruw en fijn bezaagd hout. Voordat gestart kan worden met de behandeling van carboleum dient u zeker te zijn dat het hout goed droog is. Het vochtgehalte in het hout kunt u eenvoudig meten met een houtvochtmeter en het vochtgehalte wat uitgedrukt wordt in procenten mag maximaal 15% bedragen. Hoe lager dit percentage, hoe droger het hout en hoe beter carboleum zal intrekken in het hout. Carboleum wordt toegepast op houten beschoeiingen, molens, gepotdekselde schuren, palen en omheiningen, schuttingen, tuinhout, pergola’s, meerpalen en bielzen. Maling Belgische Carboleum Zwart kan ook prima worden toegepast op verouderd of verweerd hout en kan over met carbolineum en koolteer behandelde oppervlakten worden aangebracht. Naast carboleum bruin leveren we ook carboleum in de kleur zwart.

 

Eigenschappen Maling Belgische Carboleum Bruin

Maling Belgische Carboleum Bruin drinkt diep in het hout en bezit uitstekende conserverende en waterafstotende eigenschappen. De ideale oplossing voor langdurige houtbescherming in de open lucht.

 

Technische gegevens Maling Belgische Carboleum Bruin

Merk: Maling (voorheen Syntrex Carboleum)

Toepassing: Buiten

Ondergrond: Hout

Inhoud: 5L, 20L

Kleur: Bruin

Verbruik: 3-5m2 per/liter

Verdunning: White Spirit

 

Gebruiksaanwijzing Maling Belgische Carboleum Bruin

Ondergrond moet droog, stof- en vetvrij zijn, en verwijder loszittende delen. Schuren is niet nodig, alleen wanneer je een glad resultaat wenst. Carboleum opzetten met een platte kwast of bokkenpoot en voor een goede afwerking carboleum in de lengterichting van het hout aanbrengen. De volgende laag pas aanbrengen nadat de vorige laag volledig is ingetrokken en opgedroogd. Wij adviseren 3 lagen aan te brengen op onbehandeld hout en 1 a 2 lagen op reeds behandeld hout.

 

Bijwerken en onderhoud Maling Belgische Carboleum Bruin

Carboleum kan gedurende vele jaren laag over laag worden aangebracht zonder kans op barsten of bladderen. Te dik geworden lagen kunnen zo nodig weg gekrabd worden en daarna kan er weer een nieuwe laag carboleum aangebracht worden. Vermijd verwerking in aanwezigheid van open vlam en vonken of in gesloten of slecht geventileerde ruimten. Verwerk carboleum bij voorkeur in de open lucht, enkel bij droog weer en buiten de vorstperiode. Bij temperaturen lager dan het vriespunt kan kristallisatie optreden. Dit kristalliseren wordt voorkomen door het product te verwarmen tot 20°C en regelmatig te mengen. Naar gelang gewenste kleur dit product in 2 a 3 lagen aanbrengen.

 

Droogtijd Maling Belgische Carboleum Bruin

Carboleum droogt langzaam, vooral bij koud weer. Daarom bij voorkeur aanbrengen in de zomer. Bij volle zon trekt carboleum zeer goed in het hout. De droogtijd is, afhankelijk van de omgevingsfactoren, tussen 24-48 uur. Het hout dient goed droog te zijn en niet voorbehandeld met een afsluitende laag.

 

Reinigen gereedschappen Maling Belgische Carboleum Bruin

Gereedschap reinigen met White Spirit.

 

Opslag Maling Belgische Carboleum Bruin

Ten minste 2 jaar vanaf productiedatum, mits opgeslagen bij een temperatuur tussen 5°C en 30°C in onaangebroken originele verpakking.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »