MEGASTORE IN VERF EN BEHANG - ENORME VOORRAAD - LAGE PRIJZEN
Bel voor Advies? 0172 533 276 WhatsApp 06 213 030 54

Wat bedoelen we met Schrobklasse 1,2 en 3 ?

  • Geplaatst op
  • Door Simones Verf
Wat bedoelen we met Schrobklasse 1,2 en 3 ?

De schrobklasse van een verf geeft aan in hoeverre de muurverf afwasbaar is zonder dat de verflaag beschadigd of gaat glanzen.

De schrobklasse van een verf geeft aan in hoeverre de muurverf afwasbaar is zonder dat de verflaag beschadigd of gaat glanzen. Er zijn in totaal vijf schrobklassen maar drie hiervan zijn echt relevant. Schrobklasse 4 en 5 houden in dat je de verf niet kunt reinigen met water en niet kunt schoonvegen. Weet jij wat schrobklassen 1, 2 en 3 inhouden? Zo niet, lees dan snel deze blog!

 

Wat is een schrobvaste muurverf?

De schrobklasse geeft aan hoe hoog de bestendigheid van de verflaag is tegen vervuiling. Een schrobvaste muurverf wordt vaak gebruikt in ruimtes waar de kans op vlekken het grootst is. Voorbeelden hiervan zijn de keuken, hal, badkamer, woonkamer maar ook op wanden bij scholen, kinderdagverblijf, horecazaken, zorginstellingen etc. Een muurverf met schrobklasse kan alleen aangebracht worden op mineralen ondergronden zoals beton, stucwerk, schuurwerk, gipsplaten, metselwerk, glasweefsel, glasvlies en bestaande goed hechtende (muurverf)lagen en structuurpleisters.

 

Wat is schrobklasse 1?

Schrobklasse 1 is momenteel de beste schrobklasse die er is. Muurverf met schrobklasse 1 is erg goed te reinigen en vlek bestendig. Hierdoor is deze schrobklasse erg goed geschikt voor de ruimtes met hogere kans op vlekken zoals de keuken of, hal of kinderkamer. Ook is het goed geschikt voor ruimtes die vaak gereinigd moeten worden. Muurverf met schrobklasse 1 is bestand tegen vlekken zoals koffie, rode wijn en etensresten. Bovendien gaat de verf erg lang mee en zorgt voor een goede dekking.

 

Wat is schrobklasse 2?

Schrobklasse 2 is niet de beste maar alsnog wel van goede kwaliteit. Het is geschikt voor wanden die niet zo vaak gereinigd hoeven te worden zoals de woonkamer of slaapkamer. Muurverf met schrobklasse 2 is prima schoon te maken met een natte doek of spons maar niet goed geschikt voor extremere vlekken zoals rode wijn.

 

Wat is schrobklasse 3?

Muurverf met schrobklasse 3 is een stuk kwetsbaarder. Hieronder vallen extreem matte verfsoorten en kalkverven. Deze verf is zonder coating erg lastig om te reinigen. Het is dus niet geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden. Het is bijvoorbeeld wel geschikt voor toepassing op plafonds.

 
 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »