MEGASTORE IN VERF EN BEHANG - ENORME VOORRAAD - LAGE PRIJZEN
Bel voor Advies? 0172 533 276 WhatsApp 06 213 030 54

Wanneer verf op waterbasis of op terpentinebasis?

  • Geplaatst op
  • Door Bestel Verf
Wanneer verf op waterbasis of op terpentinebasis?

Bij de vraag wat is het verschil tussen verf op waterbasis en verf op terpentinebasis is het grote verschil hier tussen het verdunningsmiddel.

Bij de vraag wat is het verschil tussen verf op waterbasis en verf op terpentinebasis is het grote verschil hier tussen het verdunningsmiddel. Over het algemeen gebruik je binnen verf op water basis, en buiten verf op terpentine basis. Verf op water basis is geur arm, snel drogend, niet vergelend, elastischer en beter voor het milieu.

 

Verf op terpentine basis is buiten een stuk duurzamer. Ook is het met dit soort producten mogelijk om een hogere glans graad te behalen als verf op water basis. Verder zijn lakken op terpentine basis makkelijker te verwerken doordat ze trager drogen en dus makkelijker vloeien. Bij gebrek aan UV licht hebben verven op terpentine basis wel last van donker vergeling. Dit wil zeggen dat vooral lichte kleuren iets vergelen in de loop der jaren.

 

Als laatst is het voor professionele schilders niet toegestaan om binnen te schilderen met verven op terpentine basis.

 

Aanzetten bij water gedragen producten komt vaak door het volgende:

 

• te weinig laagdikte (de verf moet dikker worden aangebracht)
• te weinig vocht in de lucht (sproei met een plantenspuiten wat water in de ruimte, hierdoor gaat de relatieve vochtigheid omhoog)
• te warm (schilder het liefst tussen de 15 en de 20 graden)
• te veel tocht (houd tijdens het schilderen ramen en deuren zoveel mogelijk dicht, luchtstromen laten de verf ook te snel drogen)
• Gebruik de juiste verfroller en verfkwast
• Nee te veel door rollen of kwasten ( als je de verf aanbrengt blijf niet te lang in de verf rollen of kwasten, zet op en rol 1 maal door)

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »