MEGASTORE IN VERF EN BEHANG - ENORME VOORRAAD - LAGE PRIJZEN
Bel voor Advies? 0172 533 276 WhatsApp 06 213 030 54

Is voorstrijk op een gipsplaat nodig?

  • Geplaatst op
Is voorstrijk op een gipsplaat nodig?

Je kunt voorstrijk op een gipsplaat toepassen, maar is het altijd nodig?

Je kunt voorstrijk op een gipsplaat toepassen, maar is het altijd nodig? Dat gaan we in deze blog nader bekijken. Gipsplaten worden geregeld toegepast voor de afwerking van wanden en plafonds. Deze platen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, waarbij er gevarieerd wordt op het gebied van de breedte, dikte en de afwerking. Het is mogelijk om gipsplaten te schilderen, maar hierbij is het belangrijk om te onthouden dat deze platen een sterk zuigende werking hebben. Gipsplaten verven kan dus niet zonder dat je de gipsplaten gaat voorstrijken. Bij Verfwinkel.nl kun je terecht als je op zoek bent naar voorstrijk voor gipsplaten. In deze blog laten we je zien hoe je dit aanpakt.


Kan je gipsplaten verven?

Ja, het is mogelijk om het materiaal gips te verven. Gips schilderen is een uitdaging door de van nature sterk zuigende werking van dit materiaal. Je kunt een gipsplaat verven zonder stucen, maar zonder voorstrijk een gipswand verven is haast onmogelijk. De verf wordt als het ware opgezogen, waardoor er geen goed dekkende toplaag overblijft. Om dit effect te voorkomen, is voorstrijk op een gipsplaat van essentieel belang.


Welk voorstrijkmiddel voor gipsplaten gebruik ik?

Binnen ons uitgebreide assortiment zijn er meerdere voorstrijkmiddelen te vinden die geschikt zijn voor deze klus. Let er hierbij wel op dat je reeds geschilderde gipsplaten nooit nogmaals behandeld met een transparante voorstrijk.


Hoe pas ik voorstrijk op een gipsplaat toe?

Check altijd vooraf of het voorstrijkmiddel verdund moet worden met water. Dit staat op de verpakking aangegeven. Hou hierbij de verhoudingen aan die hierop staan. In veel gevallen is een liter voorstrijkmiddel genoeg om vijf tot tien vierkante meter te behandelen. Voorstrijkmiddel breng je het beste op een gipsplaat aan met behulp van één van onze blokkwasten. Smeer de voorstrijk goed uit. Voorstrijkmiddel heeft gemiddeld een droogtijd van een uur.


Hoe kun je gipsplaten verven?

We vertellen je hier in het kort hoe een gipsplaat verven werkt. Wil je meer lezen over gipsplaten schilderen, lees dan deze blog. Daarnaast is er onze blog over gipsplaten afwerken. In het kort:

• Alle oppervlakken afdekken waar je geen verf op wilt krijgen.
• Gipsplaten ontvetten.
• Gipsplaat opvullen waar nodig (naden en schroefgaten).
• Overtollige gipsplaatvuller weghalen.
• De gipsplaten schuren.
• Voorstrijk op de gipsplaat aanbrengen.
• Gipsplaat afwerken met jouw muurverf naar keuze.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »